Stena Fastigheter satsar på elbilar

Stena Fastigheter byter ut majoriteten av sina fossildrivna servicebilar till elbilar. Det är 26 eldrivna elbilar, som fastighetsvärdarna använder i sitt arbete, som nu ersätter de tidigare gas- eller dieselbilarna.
De bilar som sedan tidigare används i det dagliga arbetet, i och omkring företagets bostadsområden, är miljöklassade bilar som körts på gas eller diesel. När det nu är dags att byta blir det till de bilar som i dagsläget anses ha minst påverkan på miljön.
– Elbilar är ett naturligt val då vi vill köra hållbart och vi kommer att minska vårt miljöavtryck med fyrtio ton koldioxid om året. Valet följer våra egna högt satta klimatmål och följer utvecklingen kring hållbarhet i samhället i stort. Bilarna kan köras cirka tjugo mil innan de ska laddas, vilket täcker våra behov mer än väl, säger Cecilia Fredholm, hållbarhetschef på Stena Fastigheter.
Efter övergången har Stena Fastigheter kvar 19 gasbilar och 2 dieselbilar. Bolaget ser över andra alternativ till bilar, och målet är att minska antalet bilar totalt sett.
– Utöver satsningen på elbilar har vi bland annat köpt in elcyklar med lastmöjligheter i flera av våra områden, säger Cecilia Fredholm.
Genom bytet till elbilar minskar Stena Fastigheter sitt miljöavtryck inom egna transporter med cirka 40 ton koldioxid per år. Det är beräknat på cirka 600 mils körning per år och bil, och att företaget redan tidigare körde miljöklassade servicebilar på gas och diesel.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *